El tercer tram de la ruta del que proposem com a Camins del Bisbe i Abat Oliba o GR-151, del Ripollès a la frontera francesa, està compost essencialment de muntanya, pobles de muntanya i art romànic d’alt nivell. Unint nuclis de població d’indubtable valor arquitectònic com Sant Joan de les Abadesses amb el Santíssim Misteri al monestir fundat l’any 887 per Guifré el Pelós, el Palau Abacial i el preciós Claustre, també l’espectacular Pont vell d’estil gòtic sobre el Ter. Sant Pau de Segúries amb el camí francès, empedrat pels romans.
Sant Pere de Camprodon, originari del s. X. Molló, amb l’església de Santa Cecília del s.XII amb portal d’influència rossellonesa.
El pas per antics nuclis rurals com Freixenet, Favars, Grells, Fabert o el mateix Espinavell conegut per la seva tria de mulats de cada setembre, fa de la ruta proposada un nexe d’unió entre l’excursionisme, la cultura, la tradició i la descoberta dels racons més insòlits i a vegades desconeguts de les contrades pirinenques.

El GR 151, no sols és una gran eina de descoberta del territori pel visitant llunyà, sinó també representa un nexe d’unió entre el habitants de les zones per les quals transcorre, la recuperació de camins antics utilitzats pel moviment de bestiar, per l’excursionisme tradicional i fins i tot en èpoques de guerra..

La ruta esta pensada perquè tothom hi pugui desenvolupar les seves inquietuds esportives, excursionistes i culturals a la seva justa mesura. Amb informació acurada respecte al camí, als desnivells i distàncies perquè el vianant pugui decidir sobre la marxa la composició i estratègia en les seves etapes.

 Distància: 39,56 km

mapa Sant Joan - Basses Puigsec
X