RAONS PER A LES QUE FER EL CAMÍ OLIBA AQUESTA PRIMAVERA

El Camí Oliba és un sender de gran recorregut (GR151) que connecta Montserrat amb els Pirineus a través d’una ruta que permet la descoberta integral del territori. A continuació et donem algunes de les raons per les que no te’l pots perdre:

1.ACTIVA’T. Et proposem una bona manera per a practicar esport i mantenir el cos en actiu. Podràs fer el Camí Oliba a peu o en BTT, al teu aire o a través de guies professionals que t’ajudaran a interpretar el territori.. També podràs fer parada i gaudir del territori des de l’aire (a través de vols en globus) o des de l’aigua (amb caiac o petites barques de pedals al pantà de Sau). Recorre el territori prop de conreus de vinya, pastures, boscos i nuclis rurals.Vols assumir el repte?

2.SALUT I BENESTAR.  Més enllà de l’aspecte físic, el contacte amb la natura et permetrà desconnectar de les obligations i rutines diàries i agafar oxigen. És el moment per a la calma emocional, per a gaudir amb els teus i trobar un espai per a tu. Et proposem que paris, respiris i observis tot el que t’envolta d’una manera contemplativa. També podràs tancar els ulls i escoltar tots els sons que t’ofereix la natura. Gaudeix dels seus paratges i espais naturals, com ara el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, l’Espai Natural Guilleries-Savassona, el Bosc del Bisaura o el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser, i finalitza a les basses de Puig Sec, mirador del Canigó.

3.DESCOBERTA DE POBLES I CIUTATS. La ruta et connectarà amb alguns dels pobles i ciutats més interessants de la Catalunya interior i els Pirineus de Girona. Descobreix les seves característiques, els seus racons més inèdits, la seva cultura i la seva gent. Visita les capitals de comarca, plenes d’història, així com pobles amb gran interès patrimonial – com Sant Joan de les Abadesses, Rupit, Tavertet o Camprodon. Descobreix també altres pobles i masies encerclades per un paisatge singular.

3.CULTURA EN ESTAT PUR. El Camí Oliba és art i és cultura. És un autèntic museu en plena natura. Descobreix i visita espais patrimonials en bells paratges naturals. El Camí Oliba és la pujada al santuari de Bellmunt o als nombrosos turons sembrats de torres i castells. Són també les barraques de vivnya del Pla de Bages o les restes prehistòriques de Savassona. Són els ponts medievals que creuen el Ter, el Llobregat i els seus afluents. Són aquelles ermites, esglésies o monestirs que expliquen el llegat de la vida a l’Edat Medieval així com els museu que alberguen un passat històric amb molt de renom.

4.IDENTITAT PRÒPIA. Arrela’t al territori. Deixa que t’expliquin la història: d’on venim, on som i cap a on anem. Quin és el nostre llegat i perquè aquest ens ha fet ser com som. El Camí Oliba és un recorregut pels orígens de Catalunya, quan personatges com el bisbe i abat Oliba van decidir repoblar i cristianitzar aquestes terres sembrant-les d’esglésies i monestirs. Els camins que encadena aquesta ruta formen part, per sí mateixos, del patrimoni immaterial de Catalunya: des de temps immemoials, aquesta ha estat la infraestructura que ha mantingut el contacte entre viles, pobles i masies d’aquestes contrades que avui es presten a que les descobreixis.

5.TASTA EL TERRITORI. El Camí Oliba recorre espais amb propostes artístiques i gastronòmiques de gran renom.  La gastronomia d’aquest territori recull els contractos del Camí Oliba.Saboreja els vins de la DO Pla de Bages, descobreix productes amb IGP com la llonganissa de Vic. Tasta els seus dolços, els seus formatges o els seus licors – com la ratafia-. Visita empreses agroalimentàries i descobreix el procés d’elaboració dels seus productes i compra als comerços de proximitat. Un munt d’experiències que t’explotaran dins el paladar.

Et proposem doncs que descobreixis aquest camí ja transitat pels nostres ancestres i recorris  gairebé 300 quilòmetres, de nord a sud o de sud a nord; íntegrament o per etapes. La ruta està envoltada per serveis hotelers de qualitat i d’un turisme rural en absoluta armonia amb el medi natural.

X