Paisatges d’Oliba a la Plana de Vic

Et proposem una estada d’uns dies amb la proposta de visites a espais culturals i de natura que contribuiran a donar més contingut a la teva caminada a través del Camí Oliba

A Santa Eulàlia de Riuprimer podràs visitar la seva església parroquial, consagrada l’any 1041 pel mateix abat Oliba. A l’interior d’aquesta es pot veure la coberta de lloses de pedra romànica, oculta des del segle XVII sota una teulada.

La visita a Vic és altament recomanable. El centre històric de la ciutat compta amb una ruta senyalitzada que permet fixar-se en una trentena d’edificis d’interès històric, arquitectònic o artístic, entre els quals destaquen el Temple Romà, del segle II; les muralles del segle XIV; la catedral, on conflueixen el romànic, el gòtic, el barroc i el neoclàssic; la mítica plaça del Mercadal i la casa de la ciutat. També cal visitar el Museu Episcopal de Vic, que compta amb una de les millors col·leccions d’art romànic i gòtic d’Europa.

Calldetenes, a pocs quilòmetres de la capital osonenca, et proposa fer la Ruta dels Molins Fariners de Calldetenes, un camí que voreja el torrent de Sant Martí i dels diferents elements hidràulics que abastien anys ha els sis molins que hi ha al llarg del seu recorregut.

Folgueroles, poble natal de Verdaguer, encara avui conserva diversos espais de la vida del poeta, com alguns dels escenaris dels seus jocs d’ infància i de joventut. A més, el poble s’ha dotat des de llavors d’elements artístics erigits en la seva memòria. La visita a la Casa Museu Verdaguer és un imprescindible per conèixer millor la vida del poeta i la seva relació amb el territori.

El poble de Sant Julià de Vilatorta respira d’un entorn natural privilegiat que beu de les aigües regalades i generoses de les seves fonts i s’engalana amb bells edificis d’arquitectura modernista que li atorguen el segell senyorial de les antigues i sumptuoses viles d’estiueig. Antigament conegut també com a poble terrissaire, vetlla fidel per la custòdia de les seves tradicions més que centenàries.

Església parroquial de Santa Eulàlia de Riuprimer
©Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer
Temple Romà, Vic
©Vic Turisme
Ruta dels Molins
©Ajuntament de Calldetenes
Casa Museu Verdaguer, Folgueroles
©Fundació J.Verdaguer
X