MIL.LENARI OLIBA: activitats 2018

OLIBA EPISCOPUS: CAMINS.
Mil·lenari d’Oliba, bisbe de Vic.
Espectacles artístics als escenaris històrics del Bisbe Oliba

Descarrega’t tota la informació a continuació:
fulletó Oliba Episcopus
cartell Oliba

Enguany es celebra el mil.lenari del nomenament d’Oliba com a bisbe de Vic. A continuació trobareu detallades diferents propostes que s’organitzen als diferents municipis que es troben al llarg de la ruta es porten a terme activitats relacionades amb la seva figura:visit3es teatralitzades, visites guiades en espais amb un gran component romànic, exposicions….Aquest any, descobreix Oliba!

7 juliol | 22:00h | Seu de Manresa
Homo Faber: Oliba Constructor
La ciutat de Manresa va ser destruïda al 1003 i, després d’anys de romandre deshabitada, Oliba bastí de nou la Seu i reorganitzà la vida urbana. Però també introduí el romànic llombard a Catalunya i promogué la construcció de monestirs, esglésies i catedrals arreu del territori.

18 d’agost | 22hores | Monestir de Santa Maria de l’Estany
Camins. L’Estany
Els camins europeus de l’any 1000 recorreguts pel bisbe, des dels comtats catalans als viatges a Roma, però també els camins del saber; imaginar a Oliba carregat de còdexs en els seus viatges, veritables tresors a l’època, trànsit d’idees, i via de l’aprenentatge espiritual. Activitat organitzada en el marc del Festival Stagnum

No et perdis l’activitat complementària organitzada en el marc del Mil.lenari Oliba

  •  On és l’estany de l’Estany? Visita guiada al Centre de Visitants i Mina de desguàs.
    L’activitat té una durada d’1 hora i mitja. Consisteix en una visita guiada al Centre de visitants, un espai d’interpretació del territori, el relat del qual gira entorn de l’estany que va donar nom al municipi i ofereix les claus per comprendre la contínua transformació del paisatge cultural del poble de l’Estany. A continuació, es fa una passejada fins al prat que ocupava l’antic estany i es visita la mina de desguàs de pedra seca (radial de l’Ecomuseu del Moianès), una gran obra d’enginyeria del segle XVIII que segueix fent la funció de mantenir drenat el pla de l’estany.19 d’agost |10h del matí |Centre de visitants (plaça del Monestir, 4)
    Preu: 2 € per persona, menors de 17 anys gratuït. Reserves al telèfon 93.830.30.00 o al mail: estany.dinamitza@estany.cat

 

29 de setembre | 21:30hores | Monestir de Sant Joan de les Abadesses i Palau de l’Abadia
Mil anys d’absència
L’ambició de Tallaferro, germà d’Oliba, troba un escull en el convent de monges de Sant Joan. El relat de la vida de luxe i plaers de les abadesses acaba viatjant a Roma, on el papa mateix decreta la fi del monestir femení.

 

27 d’octubre | 20:00hores | Claustre de la Catedral de Vic
Pau i Treva
El bisbe Oliba és l’impulsor de les Assemblees de Pau i Treva a Catalunya. Enfront dels abusos dels nobles contra pagesos i comerciants, la Pau i Treva esdevé una llavor que facilitarà el comerç, l’economia productiva, i acabarà creant els fonaments polítics de Catalunya.

Els espais del claustre de la catedral de Vic, Seu del bisbe, seran l’escenari de la darrera acció artística, que aprofundirà en el llegat del bisbe. Una instal·lació artística, música contemporània, i també cants escrits i copiats a Vic i Ripoll, permetran als visitants de submergir-se en l’esperit que devia acompanyar els pensaments d’Oliba.

No et perdis l’activitat complementària organitzada en el marc del Mil.lenari Oliba

  •  “Descobreix el naixement del poble medieval de Tona: abans, durant i després dels temps del Bisbe Oliba”.Visita de la col·lecció d’arqueologia medieval del Centre d’Interpretació del Camp de les Lloses, Visita al nucli del Barri (església de Santa Maria del Barri, actual santuari de Lourdes, Mas el Barri i Mas Riambau), visita al Pla del Castell (la tonda, l’església de Sant Andreu, la torre de guaita del Castell ).
    Visita guiada gratuïta. Dia 29 de setembre d’11h a 13:00h. Sortida des del Centre d’Interpretació del Camp de les Lloses, a Tona.
    Per a més informació: 938 125 234 al mail: campdeleslloses@e-tona.net

 

Si vols complementar la teva estada al territori, consulta aquí altres activitats que es fan al territori al llarg de l’any.

 

 

X