AVIS D’UTILISATEUR

Moyenne des notes : 5.0 étoiles (basée sur 1 note)

Tes opinions

Joaquim A.

El camí Oliba, de Montserrat a la frontera de Catalunya del Nord, prop del Canigó, ens va semblar un idea molt maca de conèixer la Catalunya interior. Els pobles i poblets de una Catalunya autèntica, la Catalunya Vella dels nobles, ducs i pagesos que formaven un món medieval quan encara es viatjava a peu o a cavall i tot era lluny.

We love travelling on foot, ‘to Travel’, verb en anglès vol dir viatjar, i ve de l’arrel llatina que comparteix amb el català per a fer feina, treballar. I és que viatjar, per a les persones a l’edat mitjana, era una feina. Una feina incerta, llarga, d’esforç i de possibles ensurts i molts perills. Calia trobar on dormir, on menjar abans no baixés el sol i sortíssin els llops i bandolers. Calia anar per l’esquerra del camí per deixar lliure la banda dreta i poder-se defendre amb la ma dreta. D’aquí a que les antigues nacions condueixen per l’esquerra basat en lleis antiquissims que va fer canviar Napoleó imposant viatjar per la dreta. Calia caminar de pressa i amb el destí ben clar, que no sempre es tenia. Ara ens perdem unes hores i ens desesperem. Abans podria significar la mort i ningú s’adonaria fins passat dies i de vegades setmanes de la teva desgràcia. El món era precari i complicat. Els moments quan menjaves o arribaves eren moments per celebrar, moments de deliri. EL camí Oliba també cel.lebra tot aquesta història que tenim a l’ADN, aquest va i ve i aquesta exploració.

Hem caminat de Montserrat a Vallfogona de moment i hem vist racons que mai hauríem descobert d’altre manera. És més, quan camines tot sembla diferent, més intens, més important i més proper. Les olors, els colors, la història dels llocs que passes, pensant que altres ho han trepitjat durant segles, i l’esforç físic constant fan que l’experiència sigui molt més que una simple excursió.

Ens falta continuar fins el Pirineu, tant de bo aviat, i esperem que el camí arribi fins a Sant Miquel de Canigó en el futur proper, i que les nostres cames encara ens portin. Feu aquest camí i s’obrirà una Catalunya misteriosa i solitària davant vostra que no coneixerieu si no fos així.

Joaquim A.
7 février, 2023

Formulaire d'opinion

Nous vous serions très reconnaissants de nous laisser vos avis, commentaires, conseils, etc. afin de pouvoir vous offrir un meilleur service.

Spinner d’envoi de formulaire Strong Testimonials.

Obligatoire

champs d’évaluation
X