Parcourez le chemin Oliba en voiture et découvrez les principales œuvres du patrimoine roman du territoire où l’évêque-abbé Oliba a laissé une empreinte profonde.

86 Km / 1.791 m positius / 2.051 m negatius / 3 jornades

Coincideix amb el camí de Sant Jaume i està plantejat en cinc etapes de mitja jornada. S’inicia a Manresa i posteriorment ermet deixar el camí per endinsar-se fins a la Seu de Manresa. Al reprendre al camí es continua cap a Navarcles i es creua per la vinya del Pla de Bages ?ns arribar a municipis com Artés i l’Estany. L’etapa culmina amb l’arribada a Vic, una ciutat que té una estructura medieval i conserva diversos testimonis d’aquesta època.

16 Km / 5.011 m positius / 4.701 m negatius / 5 jornades

És el tram més llarg i exigent del Camí Oliba, dividit en 10 etapes de mig dia. Travessa Folgueroles, poble de Verdaguer, abans d’arribar a l’emblemàtic monestir de Sant Pere de Casserres. Continua ? ns als monestirs de Santa Maria de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses en un itinerari de mitja muntanya amb força desnivell, però amb vistes privilegiades: Collsacabra, el Montseny, el pantà de Sau, les Guilleries, el Castell de Montesquiu, els cingles de Tavertet i una llista inacabable.

39,5 Km / 1.912 m positius / 1.042 m negatius / 2 jornades

Concebut en tres etapes de mig dia, aquest tram passa per municipis de muntanya com Camprodon i Molló i arriba a les basses de Puig Sec, un regal de la natura al mirador del Canigó, a la frontera amb França. Està projectat allargar el Camí Oliba uns 50 Km ?ns al monestir de Sant Miquel de Cuixà i, posteriorment, ?ns a Toluges (on Oliba hi va celebrar la primera assemblea de Pau i Treva).

54 Km / 1.870 m positius / 1.970 m negatius / 3 jornades

És una alternativa més assequible al segon tram a partir de Tavertet. De Rupit, un dels pobles de major bellesa del país, s’encamina a Vidrà passant pel Coll de Bracons, va cap a Vallfogona del Ripollès i es troba amb el camí principal (GR151) a Sant Joan de les Abadesses.

X