7 recomanacions de patrimoni arquitectònic i museístic a visitar aquest estiu

Després d’alguns mesos tancat són molts els recursos prop del Camí Oliba que han reobert les seves portes i volen mostrar-te els seus espais. Aquí en trobaràs un recull de les recomanacions que et fem per aquest estiu:

 • MONESTIR DE SANTA MARIA DE RIPOLL
  Visitar Santa Maria de Ripoll és acostar-se a un dels edificis més bells i evocadors de Catalunya. La portalada, la basílica i el claustre, en fan un conjunt únic, un gaudi per als amants de l’art.
  Horari d’estiu (De l’1 d’abril al 30 de setembre) : Matí: de 10.00 a 14.00 h. Tarda: de 16.00 a 19.00 h. Diumenge i festius: de 10:00 a 14:00 h
  De l’1 de agost al 6 de setembre, Diumenges de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 19:00 h
 • MONESTIR DE SANTA MARIA DE L’ESTANY
  Declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, va ser fundat l’any 1080. És una de les joies del romànic català i una de les principals abadies canonicals del país on hi residí una comunitat de canonges agustinians. Ell claustre, ubicat a la part meridional del monestir, és l’element més interessant.
  Horaris: De dimarts a dissabte de 10.00 h. a 14.00 h.Festius de 10.00 h. a 14.00 h.Dilluns tancat.
 • BASÍLICA DE LA SEU DE MANRESA
  a basílica és un espai de culte  i, alhora, un gran atractiu turístic de Manresa i de Catalunya. Construïda sota la direcció de Berenguer de Montagut, arquitecte de Santa Maria del Mar de Barcelona i de la Catedral de Palma de Mallorca, la Seu de Manresa és una joia del gòtic català.
  A partir del dia 17 de juliol obre les seves portes també l’Espai Oliba.
  Horari: De dilluns a divendres: 10.30h a 13.30h i de 16.00h a 19.00h. Dissabtes: 10.30h a 14.00h i de 16.00h a 19.00h. Diumenges: 12.00h a 14.00h i de 17.00h a 19.00h.Visita guiada cada dissabte a les 11.00h i sota demanda
 • MUSEU EPISCOPAL DE VIC
  Situat al costat de la Catedral de Vic, el Museu Episcopal de Vic compta amb unes magnífiques instal·lacions, on s’exhibeixen unes 29.000 peces de pintura i escultura del romànic i el gòtic català, juntament amb unes destacades col·leccions d’arqueologia, orfebreria, forja, vidre, ceràmica, arts industrials i decoratives, teixit i indumentària litúrgica, entre moltes altres.
  L’Espai Oliba, integrat dins el museu, resta tancat pel moment.
  Horaris:De dimarts a divendres de 10 a 19 h (d’abril a setembre).De dimarts a divendres de 10 a 13 h i de 15 a 18 h (d’octubre a març)
  Dissabtes de 10 a 19 h
  Diumenges i festius de 10 a 14 h
 • MONTSERRAT
  La incomparable muntanya de Montserrat, única en el món per la seva peculiar silueta i formació. Montserrat acull el santuari de la Mare de Déu i el monestir benedictí, el qual, des de fa quasi mil anys, ha estat al servei de tots els pelegrins que, des de tot el món, vénen a venerar la imatge de la Moreneta.
  En l’actualitat els serveis que es troben en funcionament són: les Cel.les Abat Marcet, l’Hostel Abat Oliba, el Restaurant Abat Cisneros, el Bar de la Plaça, l’Espai Audiovisual, la botiga de records, la botiga de queviures, el cremallera, l’aeri i el funicular de Sant Joan. El proper 17 de juliol obrirà també l’hotel Abat Cisneros.
 • MONESTIR DE SANT PERE DE CASSERRES
  El monestir de Sant Pere de Casserres, l’únic de l’ordre benedictí a Osona situat a les Masies de Roda, va ser erigit sota el patronatge de la família vescomtal osonenca.
  Actualment el monestir alberga una exposició de caràcter permanent on s’interpreta la vida dels monjos a Casserres, mitjançant la recreació de les sales que han conservat la mateixa disposició al llarg dels segles, així com un audiovisual on s’explica la llegenda, la història i el procés de construcció del conjunt monàstic.
  Horari: De 10.00h a 19.00h.
  Aquest dissabte, gaudeix d’una visita guiada especial.Hora: 12h Preu: 5€/persona (+ entrada). Mínim: 10 persones | Màxim: 20 persones. Reserves: infoguiesvic@gmail.com | T. 679 887 406
 • MONESTIR DE SANT JOAN DE LES ABADESSES
  L’església actual del monestir de Sant Joan de les Abadesses fou consagrada el 1150. Presenta, per tant, els trets característics del romànic, amb la singularitat afegida de ser un dels exemples més bonics i emblemàtics de la gran arquitectura monumental del segle XII a Catalunya.
  Horari: Laborables, dissabtes i festius de 10 a 7

Informació d’interès:
És obligatori l’ús de mascareta, mantenir la distància de seguretat de 2 m i no tocar els objectes.Trobareu sabó hidroalcohòlic a diferents punts del monestir, esglésies o museus per poder-vos rentar les mans.

X