EL CAMÍ OLIBA VIRTUAL

Aquests dies de confinament, l’Associació et permet aproximar-te al Camí Oliba (GR151). Una ruta que et permetrà descobrir el patrimoni romànic de la Catalunya centrar i rodejar-te de paisatges meravellosos. Podràs gaudir de l’enoturisme, descobrir pobles i ciutats i moltíssimes activitats més.Ens hi acompanyes?

JORNADA 1: La ruta (GR151) comença a Montserrat, una sortida realment esplèndida pel que representa la seva ubicació al cor del Parc Natural que porta el mateix nom. Una vegada hem sortit de Montserrat, passejarem per entorns naturals d’una gran bellesa.
Poc a poc, les muntanyes quedaran més i més lluny.

foto de El Camí Oliba.

JORNADA 2:  Arribem a Manresa, al cor de Catalunya. No et pots perdre, entre altres, el Carrer del Balç, la seva imponent seu o fins i tot fer una passejada pel Canal de la Sèquia!

JORNADA 3:Iniciem una nova etapa, que ens portarà a Navarcles. Abans, però, tenim una parada obligatòria a Sant Benet de Bages. Ens hi acompanyes? Enllaça aquí. Continuem el nostre peculiar viatge virtual del Camí Oliba, amb parada al poble de Navarcles.Quan tot passi, què us sembla fer un tomb amb bicicleta elèctrica pels voltants del seu llac?

foto de El Camí Oliba.

JORNADA 4:  Ja de sortida de Navarcles, anem direcció a Artés on podrem gaudir de bonics paisatges envoltats de vinya. Arribem al poble d’Artés i en aquest cas fem parada per descobrir els vins de la DO Pla de Bages.

JORNADA 5: Deixem el Bages per endinsar-nos al Moianès.
En aquest cas, fem parada a Calders i visitarem el seu Forn de la Calç. Seguint amb el nostre peculiar Camí Oliba virtual, farem una petita desviació fins al municipi de Santa Maria d’Oló. Des d’allà podràs fer una ruta pel romànic del municipi.

foto de El Camí Oliba. foto de El Camí Oliba. foto de El Camí Oliba.

JORNADA 6: Seguim descobrint el Camí Oliba virtualment i avui fem parada al poble de l’Estany. Una de les visites altament recomanades és al Monestir de Santa Maria de l’Estany.

JORNADA 7: En aquesta etapa deixem el Moianès per endinsar-nos a Osona. Ens aproximem a Santa Eulàlia de Riuprimer, on podrem gaudir de bells paratges. A l’arribada del municipi, us recomanem la visita a l’església del municipi, consagrada l’any 1041 pel mateix Abat Oliba. Saps que en aquesta es pot veure la coberta de lloses de pedra romànica, oculta des del segle XVII sota una teulada?

foto de El Camí Oliba.  foto de El Camí Oliba.  foto de El Camí Oliba.

JORNADA 8: El Camí Oliba, aquesta vegada, ens porta fins a la ciutat de Vic.Una bona excusa per fer-hi parada i descobrir, des del museu més important de romànic català fins al temple romà, la catedral gòtica i un centre històric d’una bellesa extraordinària Vic omple els sentits dels visitants amb la seva gastronomia acurada i fort vincle a les tradicions de mercat de la plana de Vic.

 

X