El Camí Oliba aposta per la sostenibilitat al territori

A través de l’Associació Rutes del Romànic, ens que gestiona el Camí Oliba, fa anys que es treballa amb una visió estratègica encaminada a l’afavoriment de polítiques de caràcter sostenible, responsable i social.

Per aquest motiu, el passat 2021 vam iniciar el procés d’adhesió al Compromís Biosphere, amb la finalitat d’integrar criteris sostenibles i responsables dins el full de ruta anual i també en les gestió del projecte, així com facilitar les sinèrgies en el propi territori, des d’una vessant sostenible. Aquest és un distintiu desenvolupat per Diputació de Barcelona i Cambra de Comerç per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics a partir de la certificació Biosphere de l’Institut de Turisme Responsable. L’ITR és un organisme vinculat a la UNESCO i soci de l’Organització Mundial del Turisme i del Global Sustainable Tourism Council. Es tracta d’una certificació pionera, basada en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030.

Després d’un any de participació, avui s’ha realitzat un acte d’entrega dels diplomes que acrediten aquesta adhesió. Aquest acte, organitzat per Osona Turisme, s’ha realitzat al Mas el Teixell i ha comptat amb la participació d’Àlex Montanyà, conseller delegat de turisme del Consell Comarcal d’Osona; Josep Maria Freixenet, alcalde d’Olost i Marc Sucarrats, president del Consorci del Lluçanès. En l’acte hi ha participat també una vintena d’empreses i entitats que han obtingut el distintiu.

Alhora, l’Associació Rutes del Romànic també ha estat distingit amb el Segell Safe Travels. Aquest és un segell voluntari que reconeix els protocols de viatge segur a escala mundial. El segell és promogut per The World Travel & Tourism Council (WTTC). Aquest distintiu permet als viatgers reconèixer a qualsevol país del món, les empreses, entitats i destinacions que hagin adoptat protocols normalitzats de mesures de seguretat i prevenció enfront de la COVID-19 .

X