DESCOBREIX LA TEVA COMARCA A TRAVÉS DEL CAMÍ OLIBA: El Moianès

Continuem amb les notres recomanacions, en aquest cas per la comarca del Moianès. Si hi resideixes, et proposem algunes idees de viatge per a que puguis fer amb el teu grup bombolla.

Descobreix el Camí Oliba en el seu pas pel Bages:

1.Recorre la ruta GR-151. Es tracta d’un sender que connecta algunes de les joies romàniques més importants del territori i permet veure uns paisatges naturals de gran bellesa. Al Moianès, hi trobaràs un total de 2 etapes, que passen pels municipis de Calders, l’Estany i Santa Maria d’Oló.
-Tram d’Artés a l’Estany | 23, 2km
-Tram de l’Estany a Vic | 20,44km

La ruta d’Artés a l’Estany transcorre per les pinedes i pastures del Bages, una ruta llarga i amb un constant desnivell de pujada molt noble i tranquil. Aquest és l’autèntic cor de Catalunya, una terra oblidada, molt culte en les seves tradicions locals i d’arrel. Aquesta és una ruta per trobar rovellons en època de bolets.El camí transcorre pels bells paratges del moianès, farcits de pi i amb l’aparició de la marga, el roure i l’alzina es fan presents en un territori allisat de pastures i verds conreus farcits de masies.

2.Descobreix el romànic al Moianès.
Gaudeix de la visita a espais molt significatius dins la vida d’Oliba. El més destacable és el monestir de l’Estany.Del monestir medieval en resten l’església, les sales del museu i, sobretot, l’extraordinari claustre romànic, una joia de l’escultura religiosa de nivell internacional. També podràs recórrer el patrimoni romànic de Santa Maria d’Oló, un territori que es troba esquitxat d’esglésies i capelles d’aquest estil.

3.Trepitja el patrimoni històric que ha deixat empremta al Moianès. Et recomanem facis una parada per observar les visites al Castell de Calders, que s’aixeca en una clotada al voltant del riu Calders o bé el Forn de la Caç, ubicat al mateix municipi. Altres punts de parada poden ser la Mina de l’Estany, l’Espai Hemalosa, a Santa Maria d’Oló o les barraques de vinya a Calders.

4.Descobreix els pobles del Moianès. Calders, l’Estany i Santa Maria d’Oló són petits pobles amb encant del Moianès. Amb carrerons estrets, pedregats i petits comerços locals, aquests municipis tenen personalitat pròpia i els seus habitants se’n mostren orgullosos.

Moltes opcions, per a tots els gustos, per a que puguis gaudir de la teva comarca amb els teus!

X