Demostració i tastet de plats medievals per tancar el Cicle de Conferències del Món Medieval i Oliba

El passat dimecres 22 de desembre va tenir lloc l’acte de cloenda del Cicle de Conferències del Món Medieval i Oliba, un projecte que va pretendre donar més coneixements sobre el món medieval i la figura del bisbe i abat Oliba.

En l’acte, alguns alumnes de segon grau de l’Escola d’Hosteleria d’Osona van fer una demostració de cuina de diferents plats d’origen medieval; entre ells panada de congre, menjar blanc, flaó, pastís de massapà i ordiat. Tots ells anaven acompanyats per pa i hipocràs blanc i negre. El menú és fruit d’un estudi que han realitzat en una assignatura de cuina catalana.

Aquest acte tanca, doncs, amb un cicle que ha comptat amb un total de dues sortides guiades a l’entorn de Vilanova de Sau i set conferències relacionades amb el món medieval i el bisbe i abat Oliba. Aquestes últimes es poden recuperar a través del Canal Youtube del Camí Oliba.

Les activitats, totes elles gratuïtes i adreçades a la població local i als agents turístics del territori, s’han organitzat amb totes les mesures de protecció pertinents davant la COVID19.

Aquesta és una acció promoguda per l’Ajuntament de Vilanova de Sau i ha comptat amb el suport de l’Associació Rutes del Romànic (Camí Oliba), el Consell Comarcal d’Osona (a través d’Osona Turisme), el Bisbat de Vic i l’àrea de cultura de Diputació de Barcelona.

   

X