“Cases d’Oliba” és un projecte que reuneix els principals equipaments patrimonials de caràcter religiós del territori del bisbat de Vic, tots ells amb arrels mil·lenàries que guarden l’empremta del bisbe i abat Oliba (971-1046), una personalitat històrica fonamental en la configuració del país.

 

Impulsat pel bisbat de Vic, Cases d’Oliba vol fer més fàcil i satisfactòria la visita a un seguit d’esglésies medievals de les comarques del Ripollès, Osona, el Bages, el Moianès i l’Anoia. Perquè més enllà de la seva funció com a espais per al culte, les “Cases d’Oliba” són autèntics tresors patrimonials: guarden els millors exemples de l’art de cada època, són testimoni de la vivència espiritual de persones i comunitats al llarg dels segles, i són llocs plaents de repòs i silenci.

 

Per bé que Cases d’Oliba pot incloure qualsevol església del nostre territori, les esglésies essencials del projecte són Sant Joan de les Abadesses, Santa Maria de Ripoll, la Catedral de Sant Pere de Vic, el Museu Episcopal de Vic, Santa Maria de l’Estany i la Seu de Manresa. També en forma part Sant Pere de Casserres, equipament de titularitat del Consell Comarcal d’Osona. Totes elles són declarades Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

 

La iniciativa ofereix diferents tipus d’entrades conjuntes per visitar aquests grans monuments a uns preus molt favorables (venda en línia. Enllaçar aquú https://www.casesdoliba.cat). També programa activitats culturals i turístiques i visualitza la seves acciones a les xarxes socials per ajudar al seu coneixement i a la difusió d’aquest patrimoni i de les seves activitats.

 

El projecte es vehicula a través del portal web www.casesdoliba.cat.

Cases doliba web cami estany 2
Cases doliba web cami Manresa 1
Cases doliba web cami Sant Joan 1

L’entrada inclou l’accés al monestir de Sant Joan de les Abadesses, el monestir de Santa Maria de Ripoll, el Museu Episcopal de Vic, la catedral de Sant Pere de Vic i el monestir de Sant Pere de Casserres.

La visita és lliure i l’entrada té una validesa d’un mes des de la seva compra.

+ info aquí

cases-d-oliba-muntanya

L’entrada inclou l’accés al Museu Episcopal de Vic, la catedral de Sant Pere de Vic, el monestir de Sant Pere de Casserres, el monestir de Santa Maria de l’Estany i la basílica de la Seu de Manresa.

La visita és lliure i l’entrada té una validesa d’un mes des de la seva compra.

+ info aquí

cases-d-oliba-plana
X