VI Caminada Oliba: St.Joan de les Abadesses-St.Pau de Segúries

Voleu gaudir del senderisme de muntanya? Apunteu-vos a la caminada Oliba per conèixer el sender del Camí Oliba

INSCRIPCIONS AQUÍ

Un dels períodes que millor descriu la personalitat d’aquest territori és el romànic. Les comarques del Bages, el Moianès, Osona i el Ripollès són la mostra més fidedigne d’aquest vast patrimoni.

És un recorregut pels orígens de Catalunya, quan personatges tant rellevants com el Bisbe i Abat Oliba van decidir repoblar i cristianitzar aquestes terres sembrant-les d’esglésies i monestirs i que dóna nom a aquest sender El Camí Oliba, de Montserrat als Pirineus. Durant el segle XI Oliba va fer possible, a través dels seus viatges, l’arribada de nous corrents i idees al territori català.

Si us agrada el senderisme, no us perdeu la CAMINADA OLIBA, que tindrà lloc el diumenge, 23 de maig de 2021 i  us permetrà conèixer un tram d’aquest sender de gran recorregut El Camí Oliba GR 151, per la comarca del Ripollès, concretament el tram de Sant Joan de les Abadesses a Sant Pau de Segúries. Una activitat, organitzada pel Club  Excursionista de Ripoll, l’Agència de Desenvolupament del Ripollès i el Consell Comarcal del Ripollès, l’Associació Rutes del Romànic, amb el guiatge del Centre d’educació d’Alt-Ter.

El punt de trobada serà davant l’Alberg Rural la Ruta del Ferro i del Carbó ( parc de l’estació s/n) a SANT JOAN DE LES ABADESSES a les 8,30 h. Aquesta sortida permet conèixer el territori sense haver-vos de preocupar, ja que la un guia del Centre d’educació Ambiental Alt-Ter us acompanyarà durant tot el recorregut. És una caminada interpretativa amb un atractiu especial, ja que hi haurà petites explicacions durant el recorregut.

A mig camí fareu una parada on esmorzareu (cadascú s’ho porta)  Al final de la ruta es donarà un obsequi “kit del Camí Oliba” a cada participant.

El recorregut és lineal i per tant, el retorn al punt de sortida es farà amb autobús des del Sant Pau de Segúries i ens retornarà al punt d’inici de la ruta a Sant Joan de les Abadesses

Dades tècniques de la ruta ;   De Sant Joan de les Abadesses a Sant Pau de Segúries:

Distància recorreguda: 9kms 47m

Temps estimat: 3h 30m aproximadament

Altura màxima: 855m

Altura mínima: 772m

Ascensió acumulada: 83m

 

INSCRIPCIONS:

Fins el dijous, 20 de maig 2021 (inclòs), a través de la plataforma online Entrapolis (inscripcions a www.camioliba.cat/actualitat)

Sortida guiada durant tot el recorregut amb parades interpretatives del Camí Oliba. Obsequi “Kit del Camí Oliba” a l’arribada. Bus de retorn al punt de partida.

A tenir en compte:

  • Les inscripcions seran anticipades ( data límit 20 de maig inclòs)
  • El mal temps no serà motiu de suspensió de la sortida.
  • L’organització no es fa responsable dels accidents o danys que rebin o causin els participants, o de possibles pèrdues d’objectes personals, si ve es vetllarà per evitar-ho.
  • No hi ha límit d’edat però és necessari que els menors de 14 anys vagin acompanyats d’adults.
  • Respecteu la natura i no tireu deixalles durant el camí.
  • Prèviament a la sortida recomanem us llegiu el protocol de seguretat durant les visites guiades per evitar el contagi i les condicions de cancel.lació en cas de simptomalogia compatible amb Covid19. Llegiu-lo aquíLlegiu-lo aquí

Recordeu:

Dia: diumenge 23 de maig de 2021

Hora de trobada:  8.30h

Punt de trobada: davant l’Alberg Rural la Ruta del Ferro i del Carbó ( parc de l’estació s/n) a SANT JOAN DE LES ABADESSES

Timming de la sortida;

08.30h a 12.00h: Durada aproximada de la sortida: 3h30 amb esmorzar ( cadascú s’ho porta) i aturades explicatives al llarg del camí.

12.00h Sortida del bus des de Sant Pau de Segúries. Retorn al punt d’inici de la ruta i entrega obsequi “kit del Camí Oliba”

12.15h Arribada davant l’Alberg Rural la Ruta del Ferro i del Carbó ( parc de l’estació s/n) a SANT JOAN DE LES ABADESSES

www.camioliba.cat

X