Vic

Les Agulles d'Amitges, dans le parc national d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Exhibición de la Festa del Renaixement Nachbildung einer Höhlenmalerei im Centro de Interpretación del Arte Rupestre (CIAR) Embarcation dans la réserve marine des îles Medes. Vista nocturna del puerto de La Ametlla de Mar.</p> Cena del Workshop Pirineus 2008 Embarcaciones atracadas en el Puerto del Fòrum Instalaciones termales del hotel Termes de Montbrió. Felsen von Benet aus der Sicht vom Mas de la Franqueta in der Berglandschaft Puertos de Tortosa-Beseit Kutsche des Museums Traginer (Träger) Balneario Blancafort. Interior del Museo Codorniiu, ubicado en la antigua nave de las Caves Codorniu. Jardins de l’hôtel Torre del Remei Centre urbain et église de Nostra Senyora del Àngels Molino hidráulico en el Museo de Historia Straße in der Altstadt. Die Kartause Scala Dei Orchidee (Ophrys scolopax). Nachtansicht  vom Hotel Mas de Torrent. Glass of wine Chapel of the Mare de Déu de la Cinta (17th-18th century) Cathedral of Santa Maria. The Sacrifice of Ifigenia in the Archaeology Museum of Catalonia-Empúries. Boat anchored near L'Estartit 4x4 trip to Roca del Corb La Fageda d'en Jordà. The main festival in Badalona. Floral offering to Sant Abad Pork ribs with chestnuts. Yacht moored in a cove in Cap de Creus Pedró neighbourhood and Torre de les Hores (Tower of the Hours) Detail of the green with a ball about to fall into the hole Cross-country skiing. Day of Sant Jordi on the Rambla de Catalunya boulevard Cathedral apse and bell tower. Detail of the façade of Can Garí. Regional Natural Science Museum of Pallars Jussà Castle or tower of Camarles built on an ancient farmstead The chapel of Mare de Déu de Castell-llebre Miniature of Barcelona Cathedral, Catalonia Dusk in Montjuïc Snowboard free ride. Machine room of the Buxeda Vell steamship. Cart in the Plaça Major in Monells Palaeochristian tomb in the Cathedral of Ta

A mig camí entre el mar i els Pirineus i només a setanta quilòmetres de Barcelona, la ciutat de Vic és el centre demogràfic, administratiu i de serveis d’una àrea geogràfica que ultrapassa els límits de la comarca d’Osona. La seva llarga història, present als carrers i a les places del centre històric, conviu en harmonia amb el nou creixement urbanístic, que mostra el dinamisme d’una ciutat cosmopolita, expressat a través del ressò de les seves fires i mercats, de la consolidació de la Universitat de Vic o del creixement dels polígons industrials.

El centre històric de la ciutat compta amb una ruta senyalitzada que permet fixar-se en una trentena d’edificis d’interès històric, arquitectònic o artístic, entre els quals destaquen el Temple Romà, del segle II; les muralles del segle XIV; la catedral, on conflueixen el romànic, el gòtic, el barroc i el neoclàssic; la mítica plaça del Mercadal i la casa de la ciutat.

La riquesa del patrimoni cultural de la ciutat de Vic es manifesta en els seus museus, sobretot el Museu Episcopal de Vic, que compta amb una de les millors col·leccions d’art romànic i gòtic d’Europa, i el Museu de l’Art de la Pell, dedicat a les arts decoratives i aplicades de la pell.

A més, Vic s’ha convertit en els últims anys en un punt de visita imprescindible per conèixer l’obra de Josep M. Sert (1874 – 1945). Aquest artista va desenvolupar una obra pictòrica per la qual se’l va considerar el millor pintor muralista dels anys trenta.

X