maig, 2019

18mayallday19Dia Internacional dels Museus

Més detalls

Diferents museus ofereixen les seves propostes en el marc del Dia Internacional del Museus:

MUSEU DE L’ART DE LA PELL | Vic

“La Joia del Museu” és Conjunt figures de Teatre d’Ombres”. Conjunt de figures del teatre d’ombres xinès. El museu guarda una rica col·lecció de teatre d’ombres asiàtic. Pell crua, calada, retallada i policromada. Entre el darrer quart del segle XIX a mitjan segle XX.
Horari: Dissabte de 11h a 14h i de 16h a 19h. Jornada de portes obertes.
De 20h a 22h Nit dels Museus. Portes obertes i visita teatralitzada gratuïta “Viatge al món de les ombres”

MUSEU EPISCOPAL DE VIC | Vic

Aquest any la “Joia del Museu” és l’Arqueta al-Andalus. És una de les peces que es pot veure a l’exposició “El luxe dels ivoris romànics”. Fusta de pi tallada i clavada recoberta amb pell de badana i làmina d’or amb vori tallat, calat i pintat al tremp aplicat i clavat. Bronze clavat. Procedència desconeguda. Període nassarita, s.XIII (possiblement el 1268).
Horari: Dissabte, 18 de maig De 10 a 19h: Portes obertes. De 20h a 23h Nit dels Museus – Música & Art al MEV). Entrada lliure. Exposició temporal: “El luxe dels ivoris romànics”. Diumenge, 19 de maig d’10.30h a 11.30h. Activitat familiar “Déus, mòmies i faraons egipcis”.

CASA MUSEU VERDAGUER | Folgueroles

10h  Jornada excursionista Diada Verdaguer excursionista: Ruta i lectura teatralitzada de Jordi Lara al Pla de la Damunt. Organització i inscripcions: Centre Excursionista de Catalunya
10:30h — Centre Cultural: Acte acadèmic Plenari de la Societat Verdaguer
12h — Centre Cultural: Conferència Maria Dolors Orriols i Aplec (1952),  la revista autoritzada per la censura Amb la doctora Montserrat Bacardí, filòloga
13h — Centre Cultural Concert: Cor d’homes de Folgueroles.Direcció: Sebastià Bardolet
17h — La Font Trobada: Festa popular ARBRE DE MAIG Tallada i plantada de l’arbre Amb entitats i flabiolaires
22h — Jardins de Can Dachs: Concert de rumba i poesia Carpe noctem Amb Pelat i Pelut.

Aquest any la ” Joia del Museu”  és Bust de guix de Jacint Verdaguer. Obra de Pere Puntí i Serra (1936)

MONESTIR DE SANT PERE DE CASSERRES | Masies de Voltregà

En commemoració al  Dia Internacional dels Museus el Consell Comarcal d’Osona te programat la següent activitat; ” Fart d’enuig e tristor”, una poètica neomedieval al claustre del Monestir de Sant Pere de Casserres amb la Raquel Santanera i Xevi Pujol com a poetes convidats. Adrià Ballús a la guitarra acústica i Arnau Musach a projeccions.

Aquest any la “Joia del Museu” és El Claustre. El claustre és l’element central de l’organització arquitectònica del monestir. Fou construït a la fi del segle XI. És el claustre amb porxos de columnes més antic que es conserva a Catalunya i l´únic que es coneix amb columnes exemptes en tres de les cantonades.

Hora

maig 18 (Saturday) - 19 (Sunday)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

X