• Tot
  • 1 dia
  • 2 dies
  • 3 dies
  • Actiu
  • Cultural
  • Enoturisme
  • Familiar
  • Natura

Casserres, la vida monàstica del segle XI

Et recomanem fer un tram del sender PR-C40, amb unes vistes espectaculars fins arribar al monestir de Sant Pere de Casseres, una de les joies del romànic català. La seva ubicació és preciosa, coronant el meandre més pronunciat de tot el recorregut del riu Ter company de viatge, del Camí Oliba.

Visita cultural a Vic

Passejar-se pel centre històric de Vic és passejar-se pel passat i la història del nostre país. Una ruta senyalitzada permet fixar-se en trenta edificis, tots d’interès històric, arquitectònic o artístic, on conflueixen el romànic, el gòtic, el barroc i el neoclàssic; la plaça del Mercadal i la casa de la ciutat… Un cop immers en aquest recorregut, el visitant pot accedir als museus i galeries d’art de la ciutat.

Visita cultural a Ripoll i a Sant Joan de les Abadesses

Descobreix Ripoll i viu els orígens de Catalunya! Descobriu la història del bressol de Catalunya gaudint d’una fascinant visita a l’emblemàtic Monestir de Santa Maria de Ripoll. A poca distància trobaràs Sant Joan de les Abadesses, un poble molt unit a la creació del seu monestir, que ha sabut mantenir el seu passat medieval conservant moltes edificacions, carrers, muralles i fins i tot nomenclatura medieval.

D’aventura entre la Vall de Sau i les Guilleries

La pràctica de kayak al pantà de Sau o l’ascensió fins a l’assentament ibèric i medieval de Savassona o el Puig del Far et permetran gaudir d’unes vistes de somni a les Guilleries i al Montseny. Una bona oportunitat per a practicar esport tot submergin-te en plena natura.

De Tavertet a Rupit: resseguint cingles

La ruta que uneix aquest municipi amb el de Rupit (GR151)és altament recomanable. Ofereix unes increïbles vistes a la cinglera i en el seu pas es poden descobrir masies que són úniques i de gran antigor, a més d’una vegetació variada i ufana (de rouredes mil•lenàries a fagedes exquisides i a les bagues més fresques).

De Molló a la frontera pirinenca: terres de pas de celtes i romans.

El camí de Molló a la frontera és un camí pirinenc, voltats de prats comunals utilitzats durant centúries per alimentar el bestiar dels pobles de la vall, camins antics i vistes meravelloses ens acosten al tram final del camí (Les Basses de Puigsec)recorregut en aquell temps pel Bisbe i Abat Oliba.

De Ripoll a Sant Joan a través de la Ruta del Ferro

Descobreix els municipis de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, dues viles als Pirineus de Girona on es trepitja història a cada pas.

Segueix les pistes d’Oliba i converteix-te en un monjo copista

Et proposem dues entretingudes activitats que permetran als més petits endinsar-se al món medieval i conèixer la figura d’Oliba, personatge històric cabdal a Catalunya.

El llegat d’origen medieval al Ripollès

Gaudeix de la tranquil.litat de Vallfogona del Ripollès i descobreix el Castell de Milany. . Fes parada a Camprodon i deixa’t seduir pels nuclis pintorescs de Beget i Rocabruna

Enoturisme i cultura a peu de camí

A l’interior de Catalunya podràs gaudir de la cultura del vi i descobrir la DO Pla de Bages. També podràs gaudir d’algunes joies del romànic del territori.

X