MIL.LENARI OLIBA: activitats 2018

OLIBA EPISCOPUS: CAMINS.
Mil·lenari d’Oliba, bisbe de Vic.
Espectacles artístics als escenaris històrics del Bisbe Oliba

Descarrega’t tota la informació aquí

Enguany es celebra el mil.lenari del nomenament d’Oliba com a bisbe de Vic. A continuació trobareu detallades diferents propostes que s’organitzen als diferents municipis que es troben al llarg de la ruta es porten a terme activitats relacionades amb la seva figura:visit3es teatralitzades, visites guiades en espais amb un gran component romànic, exposicions….Aquest any, descobreix Oliba!

27 d’octubre | 20:00hores | Claustre de la Catedral de Vic (accés carretera dels Montcada)
Pau i Treva
El bisbe Oliba és l’impulsor de les Assemblees de Pau i Treva a Catalunya. Enfront dels abusos dels nobles contra pagesos i comerciants, la Pau i Treva esdevé una llavor que facilitarà el comerç, l’economia productiva, i acabarà creant els fonaments polítics de Catalunya.

Els espais del claustre de la catedral de Vic, Seu del bisbe, seran l’escenari de la darrera acció artística, que aprofundirà en el llegat del bisbe. Una instal·lació artística, música contemporània, i també cants escrits i copiats a Vic i Ripoll, permetran als visitants de submergir-se en l’esperit que devia acompanyar els pensaments d’Oliba.

No et perdis l’activitat complementària organitzada en el marc del Mil.lenari Oliba

  •  “Descobreix el naixement del poble medieval de Tona: abans, durant i després dels temps del Bisbe Oliba”.Visita de la col·lecció d’arqueologia medieval del Centre d’Interpretació del Camp de les Lloses, Visita al nucli del Barri (església de Santa Maria del Barri, actual santuari de Lourdes, Mas el Barri i Mas Riambau), visita al Pla del Castell (la tonda, l’església de Sant Andreu, la torre de guaita del Castell ).
    Visita guiada gratuïta. Dia 29 de setembre d’11h a 13:00h. Sortida des del Centre d’Interpretació del Camp de les Lloses, a Tona.
    Per a més informació: 938 125 234 al mail: campdeleslloses@e-tona.net

 

Si vols complementar la teva estada al territori, consulta aquí altres activitats que es fan al territori al llarg de l’any.

 

 

MENUMENU
X