TRAM de la RUTA VARIANT:

Tavertet · Sant Joan de les Abadesses

Distància i temps: Tavertet-L’Esquirol (22,1km-41min) | L’Esquirol-Sant Pere de Torelló (35,5km-1h 7min) | Sant Pere de Torelló-Sant Joan de les Abadesses (65,1km-1h 31min)

ESGLÉSIA DE SANT CRISTÒFOL DE TAVERTET

  • Adreça: Carrer del Mig, 2, 08511 Tavertet, Barcelona
  • Contacte: 938 565 079 | tavertet@diba.cat | www.tavertet.cat
  • Coordenades GPS:N 41º 59’ 44.865”   E 2º 25’ 1.103”
Sant cristofol

Església parroquial ubicada al bell mig de Tavertet. El seu absis s’alça a la vora mateixa del cingle.

Aparcament: Aparcament de pagament

Serveis propers: L’església està ubicat al centre del poble, pel que es poden trobar allotjaments i restaurants  propers al recurs.

Preu entrada:

Entrada gratuïta

Horaris:

L’església està oberta els dissabtes i diumenges de 9.30 a 20.30h.

Altres:

A Tavertet, a més, podràs descobrir els cingles de Tavertet, Sant Bartomeu Sesgorgues, Sant Miquel de Sorerols … Per a més informació visita www.tavertet.cat

MONESTIR DE SANT JOAN DE LES ABADESSES

descarga

La seva església és una de les joies del romànic català, i el Santíssim Misteri, un motiu històric de pelegrinatge. Fundat el 885 per Guifré el Pelós i dirigit per la seva pròpia filla, Emma, l’abat Oliba va influir perquè el cenobi deixés de ser femení en acusar les monges de dur una vida deshonesta.

Aparcament: Aparcament gratuït.

Serveis propers: El monestir està ubicat al centre del poble, pel que es poden trobar allotjaments, restaurants i comerços propers al recurs.

Preu entrada:

Entrada general: 3€

Entrada reduïda (grups, escolars i jubilats) : 2€

Entrada gratuïta pels nens menors de 12 anys

Horaris:

Novembre, desembre, gener i febrer: Laborables de 10 a 2. Dissabtes i festius de 10 a 2 i de 4 a 6
Març, abril i octubre: Laborables, dissabtes i festius de 10 a 2 i de 4 a 6
Maig, juny i setembre: Laborables, dissabtes i festius de 10 a 2 i de 4 a 7
Juliol i agost: Laborables, dissabtes i festius de 10 a 7

Altres:

A Sant Joan de les Abadesses, a més, podràs descobrir el Palau de l’Abadia, el Gorg de Malatosca… Per a més informació visita www.santjoandelesabadesses.cat

 

És necessari la reserva prèvia per les visites de grup guiades.

ALTRES PUNTS DE PARADA RECOMANABLES

Església romànica de Sant Joan de Fàbregas: Edifici romànic situat a una alçada de 810 metres,  just al cim del salt de Sallent i al costat de la pista que porta de Rupit a Vilanova de Sau. És segurament l’edifici romànic més bonic de la comarca. Durant els terratrèmols de l’any 1427 va quedar molt malmès però es va restaurar l’any 1978.S’hi pot arribar amb cotxe pel camí de Sant Joan de Fàbregues agafant la pista que va de Rupit a Sau.

Rupit, un poble de postal d’origenmedieval: El poble encara conserva l’aspecte encantador de les seves cases de pedra dels segles XVI- XVII. La majoria de les llindes de les cases del municipi daten de l’època barroca, període de màxima esplendor de Rupit. Ara bé, a primer cop d’ull, el que més crida l’atenció del poble és la gran penya que el domina tot.L’incomparable entorn que ofereix la panoràmica del Collsacabra fa de Rupit un poble ben integrat en el paisatge.

Nucli medieval de Vallfogona de Ripollès: És un conjunt arquitectònic de gran interès, caracteritzat per una plaça central al voltant de la qual i de forma circular, s’hi construïren les cases.Antigament, aquest nucli estava emmurallat i el seu interior només era accessible mitjançant tres antics portals: el portal de la Muralla, a tramuntana; el de ponent, que donava accés a l’antic camí de Ripoll i el de migjorn, d’on arrencava el camí al castell de Milany, Siuret i Vidrà, passant pel pont medieval del segle XIV.

X