DESCOBREIX LA TEVA COMARCA A TRAVÉS DEL CAMÍ OLIBA: Osona – Vall del Ges i el Bisaura

Una de les altres comarques per on hi creua bona part del Camí Oliba és Osona. En aquest cas, a l’alçada de Tavertet el camí es bifurca, permetent escollir un dels dos itineraris senyalitzats.

Avui et recomanem descobrir el Camí Oliba en el seu pas per la zona de la Vall del Ges i Bisaura:

1.Recorre la ruta GR-151. Es tracta d’un sender que connecta algunes de les joies romàniques més importants del territori i permet veure uns paisatges naturals de gran bellesa. A Osona hi trobaràs un total de 7 etapes, a través de la ruta principal.
-Vic-Folgueroles | 10,71 km
-Folgueroles-Casserres| 11,51 km
-Casserres-Vilanova de Sau | 9,36 km
-Vilanova de Sau – Tavertet | 10, 01 km
-Tavertet – l’Esquirol |16,12 km
-L’Esquirol – Sant Pere de Torelló | 11,2 km
-Sant Pere de Torelló – Sant Maria de Besora | 11,51 km

És el tram més llarg i exigent del Camí Oliba, dividit en 10 etapes de mig dia. Travessa Folgueroles, poble de Verdaguer, abans d’arribar a l’emblemàtic monestir de Sant Pere de Casserres. Travessa paisatges de gran bellesa a través d’un itinerari de mitja muntanya amb força desnivell, però amb vistes privilegiades: Collsacabra, el Montseny, el pantà de Sau, les Guilleries, el Castell de Montesquiu, els cingles de Tavertet i una llista inacabable.

2.Descobreix ciutats amb caràcter. Vic, capital de comarca, et convida a descobrir la seva llarga història, present als carrers i a les places del centre històric, conviu en harmonia amb el nou creixement urbanístic, que mostra el dinamisme d’una ciutat cosmopolita, expressat a través del ressò de les seves fires i mercats, a seva llarga història, present als carrers i a les places del centre històric, conviu en harmonia amb el nou creixement urbanístic, que mostra el dinamisme d’una ciutat cosmopolita, expressat a través del ressò de les seves fires i mercats. Elements imprescindibles a visitar, relacionats amb la figura d’Oliba són la catedral de Vic -on destaca la cripta -, el campanar romànic o el Museu Episcopal de Vic, que alberga l’Espai Oliba.

3.Descobreix el romànic en temps d’Oliba a Osona. Gaudeix de la visita a espais molt significatius dins la vida d’Oliba. Et recomanem la visita al Monestir de Sant Pere de Casserres o bé la visita a l’interior de l’església de Santa Eulàlia de Riuprimer, a través de la qual podràs accedir al museu i veure la teulada d’origen romànic que encara es conserva. També destaca el conjunt de Savassona a Tavèrnoles.

3.Deixa’t seduïr pels seus paratges naturals. Al llarg de la ruta podràs descobrir espais  que et permetran agafar aire i connectar amb la natura. Arrela’t al territori. Podràs descobrir espais naturals tan diversos com el Pantà de Sau, les vistes des de Bellmunt, el Pla d’Aiats, la zona del Bisaura i la Vall del Ges o el Parc del Castell de Montesquiu o la Ruta dels Molins, a Calldetenes.

4.Trepitja la història del territori. Gaudeix de descobertes culturals; com el Museu Verdaguer a Folgueroles, llar d’infantesa del poeta; o el Castell de Montesquiu, construcció fortificada del segle XIII.

Moltes opcions, per a tots els gustos, per a que puguis gaudir de la teva comarca amb els teus!

X