DESCOBREIX LA TEVA COMARCA A TRAVÉS DEL CAMÍ OLIBA: El Bages

Un dels factors que ens ha portat la pandèmia ha estat la possibilitat de redescobrir allò que tenim més a prop. Ara, amb la permissibilitat de mobilitat comarcal, podem visitar aquells espais que ens queden al costat de casa.

Si ets resident al Bages, et proposem algunes idees de viatge per a que puguis fer amb el teu grup bombolla.

Descobreix el Camí Oliba en el seu pas pel Bages:

1.Recorre la ruta GR-151. Es tracta d’un sender que connecta algunes de les joies romàniques més importants del territori i permet veure uns paisatges naturals de gran bellesa. Al Bages, hi trobaràs un total de 4 etapes:
-Montserrat-Manresa | 20,53 km
-Manresa-Navarcles | 11,67 km
-Navarcles-Artés | 9,3 km

La ruta coincideix amb el camí de Sant Jaume i està senyalitzada amb les marques de GR (vermelles i blanques). S’inicia a Montserrat i descendeix fins a la capital de comarca, on et permet deixar el camí per endinsar-se fins a la Seu de Manresa. Al reprendre al camí es continua cap a Navarcles i es creua per la vinya del Pla de Bages fins arribar a municipis com Artés.

2.Visita espais patrimonials de parada obligatòria.
Gaudeix de la visita a espais molt significatius dins la vida d’Oliba. Et recomanem la visita a la Seu de Manresa, que alberga l’Espai Oliba, o el Carrer del Balç, així com al Monestir de Sant Benet de Bages.

3.Deixa’t seduïr pels seus paratges naturals. Al llarg de la ruta podràs descobrir espais  que et permetran agafar aire i connectar amb la natura. Arrela’t al territori. Et recomanem una passejada entorn el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, o bé que facis parada al Parc de l’Agulla o al Canal de la Sèquia, a Manresa. Tampoc et pots perdre els Tres Salts del Llobregat o el Llac de Navarcles.

4.Descobreix la cultura del vi a través de la DO Pla de Bages. Gaudeix dels paratges de vinya propis del territori i gaudeix tastant els vins DO Pla de Bages. Cellers ubicats a Manresa o Artés et permetran endinsar-te en l’enoturisme. També podràs veure algunes tines, un patrimoni únic de visita recomanada.

Moltes opcions, per a tots els gustos, per a que puguis gaudir de la teva comarca amb els teus!

X