DESCOBREIX EL CAMÍ OLIBA A TRAVÉS DE LA RUTA VARIANT

El Camí Oliba ofereix una etapa alternativa, que uneix Osona amb el Ripollès. Avui et recomanem descobrir-lo a través d’algunes propostes:

1.Recorre la ruta GR-151. Es tracta d’un sender que connecta algunes de les joies romàniques més importants del territori i permet veure uns paisatges naturals de gran bellesa. El tram variant ofereix un total de 5 etapes:
-Tavertet-Rupit (7,8km)
-Rupit-Collada de Bracons (18km)
-Collada de Bracons-Vidrà (10,3km)
-Vidrà-Vallfogona de Ripollès (12,1km)
-Vallfogona de Ripollès-Sant Joan de les Abadesses (6,2km)

La ruta que uneix Tavertet i Rupit, és un clàssic dels clàssics, una etapa perfecte amb tots els ingredients per a seduir a caminants i a excursionistes. Fins als peus del santuari de Cabrera, la cosa és pastura de muntanya amb camins antics i corriols ombrívols i poc a poc es va enfilant enfilar cap al generós bosc de la Grevolosa, la grandiositat de la fageda ens immergeix en l’aventura del bosc autòcton de la baga. També es fa parada a Vidrà i Vallfogona de Ripollès, que estigueren sota els dominis dels senyors de Milany tota una eternitat, i de camins antics i masies, ponts medievals i torres el territori n’és plegat. L’etapa finalitza a Sant Joan de les Abadesses, una vila d’origen medieval altament recomanable.

2.Descobreix pobles encant a Osona. Tavertet destaca per la seva situació damunt dels espadats que es precipiten, de manera abrupta, sobre el Ter i al fet de conservar moltes de les cases bastides als segles XVII i XVIII. Rupit, un poble que sembla fet per admirar-lo i que conserva la calma antiga dels seus carrers empedrats i emmarcats per cases dels segles XVI i XVII.

3.Descobreix pobles encant al Ripollès. Vallfogona de Ripollès és un municipi muntanyenc on hi destaquen aa tranquil·litat i un entorn natural magnífic, que esdevenen elements diferenciats d’aquesta població. En destaca el seu nucli medieval. Des dels seus orígens, la vila de Sant Joan de les Abadesses ha estat una vila de cultura i molt lligada al Monestir de Sant Joan.

4.Descobreix el romànic en temps d’Oliba a Osona. A Rupit destaca Sant Joan de Fàbregues i algunes petites edificacions romàniques disseminades per la muntanya.  A Vidrà hi trobem diverses ermites romàniques (Santa Margarida de Cabagès, Sant Bartomeu de Covildases, Santa Magdalena de Cambrils…), un pont medieval. El Santuari de Cabrera es troba ubicat a 1.300 metres i ofereix unes vistes magnífiques al Collsacabra. Tampoc podem obviar el Monestir de Sant Joan de les Abadesses fundat l’any  887 per Guifré el Pelós. El Museu del monestir conserva un conjunt de peces romàniques

5.Deixa’t seduïr pels seus paratges naturals. Si hi ha a Catalunya un lloc on el paisatge ha trobat l’equilibri perfecte entre la grandiositat geològica i l’escala humana, aquest és el Collsacabra. Tampoc podem obviar el bosc de la Grevolosa, un bosc amb faigs que superen els 30 metres d’alçada, amb alguns exemplars de més de 200 anys.

6.Trepitja la història del territori.  En destaquen les restes del Castell de Milany, sobretot les característiques masies, algunes amb arrels a la història del nostre país.

Moltes opcions, per a tots els gustos, per a que puguis gaudir de la teva comarca amb els teus!

X